לאפייה בגבהים חדשים

עוגת שוקולד יומולדת

עוגת שוקולד יומולדת

חומרים להכנת עוגה בקוטר 26

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן צמחי
  • 100 גרם שוקולד מומס
  • ½1 כוסות קמח עוגה מנופה
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¼1 כוסות חלב/ חלב צמחי
  • לציפוי-
  • 125 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות
  2. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן בהדרגה.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים יבשים- קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח 
  5. מוסיפים את התערובת היבשה והחלב לסירוגין לתערובת הרטובה עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  6. מעבירים לתבנית לתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  7. להכנת הגנאש: מחממים במיקרוגל או בסיר קטן שמנת ושוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על העוגה ומפזרים סוכריות צבעוניות. 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אם רוצים עוגת פרווה, ניתן להחליף את החלב בקרם קוקוס או חלב צמחי.
  • את הציפוי ניתן להכין עם שוקולד מריר וקרם קוקוס
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים