לאפייה בגבהים חדשים

פנקייקים שמנמנים

פנקייקים שמנמנים

16-20 פנקייקים קטנים 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח Pivetti
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½1 כוסות (325 מ״ל) חלב
  • 2 כפות יוגורט/רויון
  • 30 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

  1. מערבבים את החומרים היבשים – קמח, סוכר ומלח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים – ביצים, וניל, חלב, יוגורט וחמאה מומסת. 
  3. מאחדים בין החומרים היבשים לרטובים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שנוצרת בלילה נוזלית סמיכה ללא גושים.
  4. מחממים מחבת טפלון (אפשר גם מחבת שקעים מיוחדת לפנקייקים) על להבה בינונית ומברישים במעט חמאה מומסת (רק לסבב הראשון).
  5. יוצקים 2 כפות גדושות מהבלילה למחבת וממתינים 2-3 דקות עד שנוצרות בועות וצידי הפנקייק מתייצבים. הופכים וממתינים עוד 2 דקות. 
  6. מגישים חם עם מייפל פירות, קצפת או ממרח לבחירתכם.

 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אחד הטיפים הכי חשובים בהכנת פנקייק הוא הוספת החמאה המומסת, הרבה אנשים מכינים ללא שומן והפנקייקים יוצאים דחוסים. אז לא לוותר על החמאה, אם כבר אוכלי פנקייק אז שיהיה מושלם!
  • בשביל הכנת פנקייקים שמנמנים חייבים תבנית פנקייק מיוחדת אבל הבלילה הזו מתאימה גם להכנה על מחבת רגילה, הם פשוט יוצאים פחות עבים כי יש להם לאן להתפזר.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים