לאפייה בגבהים חדשים

חלה קלאסית

חלה קלאסית

2 חלות גדולות

  • 2 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • ¼ 2 כוסות (550 מ״ל) מים 
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר 
  • 1 ק״ג קמח חלה פיווטי
  • 1 כף שטוחה (15 גרם) מלח דק 
  • ¼  כוס (50 מ״ל) שמן צמחי 
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • 3 כפות שומשום/פרג
חלה קלאסית

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים שמרים עם מים וסוכר וממתינים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים קמח ומלח. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. לשים את הבצק כ-10 דקות. 
  3. מוסיפים את השמן בזילוף איטי עד שהבצק סופח אליו את השמן והופך להיות אחיד וחלק.
  4. בתום הלישה, משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים במשך שעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. בעזרת האגרוף מוציאים את האוויר שנוצר בבצק ומחלקים אותו ל-6 או 8 כדורים בגודל אחיד. משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועה. מקמחים מעט את הרצועות וקולעים לחלות של 3 או 4 רצועות.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את שתי החלות. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כ- 40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור במצב טורבו לחום של 200 מעלות. טורפים ביצה ומברישים בעדינות את החלות. מפזרים פרג או שומשום.
  8. אופים למשך 15-20 דקות עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהחלות בטמפ׳ החדר.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • יש כל כך הרבה טיפים לתת באפיית חלות. אבל אולי הטיפ החשוב ביותר הוא להרגיש את הבצק, כי כל קמח מתנהג שונה, וכל טמפ׳ משפיעה על התפיחה והסוד הוא לתת לבצק זמן ולהרגיש אותו. ככל שתכינו יותר חלות כך תלמדו לסמוך על עצמכם.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים