
מאפינס אוכמניות
12 יחידות מאפינס
- ¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח עוגה Pivetti
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- ½ כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
- 2 ביצים
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס אוכמניות קפואות או טריות
- לקראמבל (לא חובה):
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 3 כפות קמח עוגה Pivetti
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מסדרים מנג׳טים בתבנית שקעים.
- בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים- קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
- בקערת מיקסר טורפים את הביצים כ- 2 דקות. מוסיפים בזילוף איטי את השמן עד שנטמע לחלוטין. מוסיפים את הוניל והשמנת החמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה – אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת כף עץ.
- מצפים את האוכמניות במעט קמח ומקפלים אותן בעדינות בבלילה.
- להכנת הקראמבל- מועכים את החמאה הקרה יחד עם הסוכר והקמח בעזרת הידים עד לקבל מרקם פירורי.
- בעזרת כף, מניחים את הבלילה כמעט עד גובה התבנית ומפזרים מעט פירורי קראמבל.
- אופים למשך 20-25 דקות עד שהמאפינס גבוהים ותפוחים. המאפינס מוכנים כשסכין שמוחדרת למרכזן יוצאת עם פירורים לחים.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אם משתמשים באוכמניות טריות אפשר לערבב את הבלילה בלי ״להסתכן״ שהיא תצבע בגוון כחול. אם משתמשים באוכמניות קפואות חשוב לשלב אותן בבלילה ממש ברגע האחרון וכמעט שלא לערבב.
- אפייה בתבניות מאפינס מצריך שימוש במנג׳טים או לחילופין נייר אפייה כדי למנוע הדבקה. שימו לב לרכוש את הגודל המתאים לתבנית שלכם, מידות נעות בין 2-5 (רשום על האריזה).