לאפייה בגבהים חדשים

מאפינס אוכמניות

מאפינס אוכמניות

12 יחידות מאפינס 

  • ¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח עוגה Pivetti
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
  • 2 ביצים 
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס אוכמניות קפואות או טריות  
  • לקראמבל (לא חובה):
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 3 כפות קמח עוגה Pivetti

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מסדרים מנג׳טים בתבנית שקעים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים- קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערת מיקסר טורפים את הביצים כ- 2 דקות. מוסיפים בזילוף איטי את השמן עד שנטמע לחלוטין. מוסיפים את הוניל והשמנת החמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה – אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת כף עץ. 
  5. מצפים את האוכמניות במעט קמח ומקפלים אותן בעדינות בבלילה.
  6. להכנת הקראמבל- מועכים את החמאה הקרה יחד עם הסוכר והקמח בעזרת הידים עד לקבל מרקם פירורי.
  7. בעזרת כף, מניחים את הבלילה כמעט עד גובה התבנית ומפזרים מעט פירורי קראמבל.
  8. אופים למשך 20-25 דקות עד שהמאפינס גבוהים ותפוחים. המאפינס מוכנים כשסכין שמוחדרת למרכזן יוצאת עם פירורים לחים.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אם משתמשים באוכמניות טריות אפשר לערבב את הבלילה בלי ״להסתכן״ שהיא תצבע בגוון כחול. אם משתמשים באוכמניות קפואות חשוב לשלב אותן בבלילה ממש ברגע האחרון וכמעט שלא לערבב.
  • אפייה בתבניות מאפינס מצריך שימוש במנג׳טים או לחילופין נייר אפייה כדי למנוע הדבקה. שימו לב לרכוש את הגודל המתאים לתבנית שלכם, מידות נעות בין 2-5 (רשום על האריזה).

 

מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים