
עוגיות מגולגלות
- חומרים להכנת 3 רולדות- כ- 45 עוגיות
- לבצק:
- ½2 כוסות קמח תופח מנופה פיווטי
- 100 גרם אבקת סוכר
- 220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 3 כפות חלב
- למילוי:
- ¾ כוס ממרח שוקולד/נוטלה או
- ¾ כוס ממרח תמרים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים של הבצק למעט החלב למיקסר או מעבד מזון ומערבלים עד למרקם פירורי. מוסיפים בהדרגה את החלב רק עד שהבצק מתגבש.
- משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מכל חלק מרדדים מלבן בגודל 30*40 ס״מ (פחות או יותר) ומורחים במילוי שבחרתם. מגלגלים מהחלק הרחב של המלבן ליצירת רולדה ארוכה ומהדקים את הקצוות.
- מניחים את הרולדות בתבנית וממשיכים עם 2 חלקי הבצק הנותרים.
- אופים למשך 20-25 דקות עד שהעוגיות קיבלו גוון זהוב. מניחים להתקררות ואז פורסים לעוגיות. שומרים בצנצנת אטומה למשך 5 ימים.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- לפני האפייה ניתן לסמן בעדינות את מיקום החיתוך, זה מקל על פריסת העוגית.
- לאחר האפייה המתינו עד להתקררות לפני שאתם פורסים, ולא נורא אם קצת מתפורר…
- שמרו את העוגיות בקופסא או צנצנת אטומה למשך 5-6 ימים