לאפייה בגבהים חדשים

עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות

  • חומרים להכנת 3 רולדות- כ- 45 עוגיות
  • לבצק:
  • ½2 כוסות קמח תופח מנופה פיווטי
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות חלב
  • למילוי:
  • ¾ כוס ממרח שוקולד/נוטלה או
  • ¾ כוס ממרח תמרים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים של הבצק למעט החלב למיקסר או מעבד מזון ומערבלים עד למרקם פירורי. מוסיפים בהדרגה את החלב רק עד שהבצק מתגבש.
  2. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מכל חלק מרדדים מלבן בגודל 30*40 ס״מ (פחות או יותר) ומורחים במילוי שבחרתם. מגלגלים מהחלק הרחב של המלבן ליצירת רולדה ארוכה ומהדקים את הקצוות. 
  5. מניחים את הרולדות בתבנית וממשיכים עם 2 חלקי הבצק הנותרים.
  6. אופים למשך 20-25 דקות עד שהעוגיות קיבלו גוון זהוב. מניחים להתקררות ואז פורסים לעוגיות. שומרים בצנצנת אטומה למשך 5 ימים.

 

 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • לפני האפייה ניתן לסמן בעדינות את מיקום החיתוך, זה מקל על פריסת העוגית.
  • לאחר האפייה המתינו עד להתקררות לפני שאתם פורסים, ולא נורא אם קצת מתפורר…
  • שמרו את העוגיות בקופסא או צנצנת אטומה למשך 5-6 ימים
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים