לאפייה בגבהים חדשים

פופאוברס

פופאוברס

להכנת 6 פופאוברס גדולים 

  • 3 ביצים בטמפ׳ החדר
  • ½ 1 כוסות חלב פושר
  • ½ כפית מלח דק
  • ½ 1 כוסות קמח מנופה
  • 25 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. משמנים את תבנית הפופאוברס או המאפינס בשמן (לא חמאה) ומכניסים לתנור לחימום.
  2. בינתיים טורפים ביצים יחד עם חלב ומלח. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. (אפשר גם לערבב את כל הרכיבים בבלנדר).
  3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
  4. מוציאים את התבנית החמה מהתנור ויוצקים את הבלילה עד ל- ¾ גובה. מכניסים לתנור ל- 15 דקות. לאחר 15 דקות, בלי לפתוח אותו מנמיכים את החום ל 160 מעלות (כדי לאפשר ייבוש של החלק הפנימי) לעוד 15 דקות.
  5. בתום האפייה תקבלו מאפים תפוחים מאוד, כדי למנוע את נפילתם נועצים סכין בחלק התחתון ומניחים להתקררות ע״ג רשת צינון.

מומלץ להגיש עם חמאה וריבה או אפשר גם כדור גלידה או כל ממרח אחר. אפשר אפילו להפוך אותם למלוחים. 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • הכנת פופאוברס איננה מורכבת אבל חשוב להקפיד על כמה כללים כדי שהמאפים באמת יצאו תפוחים.
    כל הרכיבים צריכים להיות בטמפ׳ החדר
  • חשוב לחמם היטב את התבנית ולהכניס את הבלילה מייד כדי שיקבלו מכת חום
  • האפייה מחולקת לשני חלקים- החלק הראשון חום גבוה בשביל יצירת האוויר, החלק השני חום נמוך לייבוש החלק הפנימי. כל תנור מתנהג קצת אחרת אז תהיו בערנות שהמאפים לא נשרפים או לחילופין באמת מתייבשים (הם צריכים להיות כמעט ללא משקל)
  • פופאוברס אוכלים מייד או שלא אוכלים בכלל!!
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים