
בואיקוס גבינה
חומרים להכנת 30 בואיקוס
- 2 גביעי גבינת קוטג׳ 9%
- 1 כוס (120 גרם) גבינה קשה מגוררת (קשקבל, מוצרלה, עמק)
- 100 גרם חמאה קרה מאוד
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- ½ 2 כוסות קמח תופח מנופה Pivetti
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כוס זיתים ירוקים גדולים מגולענים
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים קוטג׳, ביצה, גבינה מגוררת ומלח. בעזרת פומפייה, מגרדים את החמאה הקרה אל תוך התערובת ומערבבים במהירות.
- מוסיפים את הקמח וסודה לשתיה ובעבודה זריזה מאחדים ליצירת בצק פירורי. שימו לב שהוא לא ממש מתגבש וזה בסדר, נוצרים כדורים גסים ולא אחידים.
- יוצרים 24 כדורי בצק ודוחפים לכל אחד זית או שניים וסוגרים. מניחים בתבנית עם מעט מרווחים.
- אופים למשך 20 דקות עד להזהבה.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- הדבר הכי חשוב בהכנת המתכון הזה הוא לא ללוש את הבצק. הוא לא צריך להיות הומגני, ככל שתתעסקו איתו פחות ככה יותר טוב
- אפשר למלא אותם בקוביית בולגרית במקום זית או לוותר לחלוטין על המילוי.
- הבואיקוס בשיאם כשהם חמים, אם רוצים להנות מהם למחרת יש לחמם אותם כמה דקות בתנור או בנינג׳ה.