לאפייה בגבהים חדשים

חלת פירורים

חלת פירורים

חומרים להכנת 2 חלות גדולות 

  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ 2 כוסות (450 מ״ל) מים 
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר 
  • 1 ק״ג קמח חלה Pivetti
  • 1 כף שטוחה (15 גרם) מלח דק 
  • 2 ביצים 
  • ¼  כוס (50 מ״ל) שמן צמחי 
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • לפירורים
  • ¼  כוס קמח חלה Pivetti
  • ¼  כוס סוכר חום דמררה
  • 2 כפות שמן צמחי או 25 גרם חמאה
  • ½ כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים שמרים עם מים וסוכר וממתינים כ-10 דקות. מוסיפים לתערובת השמרים קמח ומלח. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. לשים את הבצק כ- 5 דקות. 
  2. מוסיפים את הביצים והשמן בזילוף איטי עד שהבצק סופח אליו את השמן והופך להיות אחיד וחלק.
  3. לאחר 10-12 דקות של לישה, משמנים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. בעזרת אגרוף, מוציאים את האוויר שנוצר בבצק ומחלקים אותו ל-6 או 8 כדורים בגודל אחיד. נותנים לכדורים לנוח כ- 15 דקות.
  5. משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועה. מקמחים מעט את הרצועות וקולעים לחלות של 3 או 4 רצועות.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את שתי החלות. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כ- 40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן. 
  7. בינתיים מערבבים את כל החומרים של פירורי העוגה על לקבלת מרקם פירורי עדין.
  8. מחממים תנור במצב טורבו לחום של 180 מעלות. טורפים ביצה ומברישים בעדינות את החלות ומפזרים את הפירורים.
  9. אופים למשך 15-20 דקות עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהחלות בטמפ׳ החדר.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • את החלה הזו מומלץ להכין לבארנץ, היא נהדרת עם ממרחים מתוקים אבל גם כאלה שהם מלוחים יעבדו נהדר עם משחקי המתיקום והמרקמים.
  • אפשר להכין איתה פרנץ׳ טוסט או סתם לחם קלוי עם חמאה!
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים