
חלת שום קונפי ורוזמרין
חומרים להכנת 3 חלות בינוניות
- 1 ק״ג קמח חלות Pivetti
- 550 מ״ל מים
- 2 כפות דבש
- ⅓ כוס סוכר
- 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
- 1 כף (15 גרם) מלח דק
- ¼ כוס שמן זית
- לציפוי:
- 12- 16 שיני שום קונפי
- 6 ענפי רוזמרין
- 6-8 עגבניות שרי חצויות
- ביצה טרופה
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים שמרים עם מים ודבש וממתינים כ-10 דקות עד שמתחיל להווצר קצף. מוסיפים לתערובת השמרים קמח וסוכר. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. לשים את הבצק כ-10 דקות. מוסיפים מלח ושמן וזית ולשים עד שהוא נטמע והבצק חלק וגמיש.
- בתום הלישה, משמנים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בעזרת האגרוף מוציאים את האוויר שנוצר בבצק ומחלקים אותו ל-9 או 12 כדורים בגודל אחיד. נותנים לכדורים לנוח כ- 15 דקות.
- משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועות ארוכות. מקמחים מעט את הרצועות וקולעים את לחלות של 3 או 4 רצועות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את שתי החלות. שוזרים בתוכן ענפי רוזמרין, מפזרים עגבניות שרי ושיני שום קונפי. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כ-40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן.
- מחממים תנור במצב טורבו לחום של 180 מעלות. טורפים ביצה ומברישים בעדינות את החלות.
- אופים למשך 15-20 דקות עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון. ברגע שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן זית מתוך צנצנת השום. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהחלות בטמפ׳ החדר.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- במקום שום קונפי אפשר לשזור בחלה ירקות אנטיפסטי או עשבי תיבול נוספים- זה המקום ליצירתיות.
- ניתן להקפיא את החלות המוכנות ולהפשיר מספר שעות לפני ההגשה.