לאפייה בגבהים חדשים

חליות פרעצל

חליות פרעצל

20 חליות קטנות

  • 1 ק״ג קמח חלות פיווטי
  • 2 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • ½ (100 גרם) כוס סוכר
  • 1 כף (15 גרם) מלח דק
  • ½  כוס שמן זית 
  • ½2 כוסות (600 מ״ל) מים
  • לבישול:
  • 1 ליטר מים 
  • 3 כפות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות סילאן
  • לציפוי:
  • קצת מלח גס 

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מלח ושמן זית, מפעילים את המיקסר במהירות איטית.
  2. מוסיפים את המים, תחילה 2 כוסות ואז רק אם הבצק צריך, מוסיפים עוד מים. לשים למשך     8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. 
  3. מניחים את הבצק להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  4. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים, מניחים על תבנית מקומחת, מכסים במגבת מטבח למנוחה של רבע שעה. יוצרים מכל כדור 3 רצועות דקות וקולעים לצמה.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה במשך 30 דקות.
  6. בנתיים, בסיר בינוני, מרתיחים 1 ליטר מים. כשהמים מבעבעים, מוסיפים סילאן וסודה לשתייה.
  7. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  8. מניחים בעדינות 2 חליות במים הרותחים למשך 20 שניות, הופכים ל-20 שניות נוספות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את החליות לתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם יתר החליות.
  9. מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור 15-20 דקות עד שהחלות מקבלות גוון זהוב עמוק.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • כדי לקבל את המרקם והגוון המיוחד של חליות הפרעצל חשוב מאוד לעבוד מהר, מייד עם תום הבישול במים להכניס אותן לאפייה. ללא ביצה טרופה.
  • אם אתם צריכים להגדיל את כמות המים בסיר תגדילו בהתאמה את הסודה לשתייה והסילן.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים