
חליות פרעצל
20 חליות קטנות
- 1 ק״ג קמח חלות פיווטי
- 2 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- ½ (100 גרם) כוס סוכר
- 1 כף (15 גרם) מלח דק
- ½ כוס שמן זית
- ½2 כוסות (600 מ״ל) מים
- לבישול:
- 1 ליטר מים
- 3 כפות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות סילאן
- לציפוי:
- קצת מלח גס
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מלח ושמן זית, מפעילים את המיקסר במהירות איטית.
- מוסיפים את המים, תחילה 2 כוסות ואז רק אם הבצק צריך, מוסיפים עוד מים. לשים למשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מניחים את הבצק להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים, מניחים על תבנית מקומחת, מכסים במגבת מטבח למנוחה של רבע שעה. יוצרים מכל כדור 3 רצועות דקות וקולעים לצמה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה במשך 30 דקות.
- בנתיים, בסיר בינוני, מרתיחים 1 ליטר מים. כשהמים מבעבעים, מוסיפים סילאן וסודה לשתייה.
- בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מניחים בעדינות 2 חליות במים הרותחים למשך 20 שניות, הופכים ל-20 שניות נוספות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את החליות לתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם יתר החליות.
- מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור 15-20 דקות עד שהחלות מקבלות גוון זהוב עמוק.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- כדי לקבל את המרקם והגוון המיוחד של חליות הפרעצל חשוב מאוד לעבוד מהר, מייד עם תום הבישול במים להכניס אותן לאפייה. ללא ביצה טרופה.
- אם אתם צריכים להגדיל את כמות המים בסיר תגדילו בהתאמה את הסודה לשתייה והסילן.