לאפייה בגבהים חדשים

עוגת זוקיני ב-3 שכבות

עוגת זוקיני ב-3 שכבות

חומרים לעוגת 3 שכבות קוטר 24

  • 3 זוקיני מגורדים דק (350 גרם או ½ 2 כוסות)
  • 4 ביצים
  • ¼ 1 כוסות שמן
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½ 3 כוסות קמח תופח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • פרוסטינג שמנת
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 550 גרם גבינת שמנת
  • לסירופ:
  • ½ כוס מים חמימים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים 3 תבניות חד פעמיות עגולות בנייר אפייה (רק בתחתית).
  2. בקערה גדולה מערבבים את הזוקיני עם ביצים, סוכר, שמן ווניל.
  3. מוסיפים את הקמח התופח, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  4. ממלאים את שלושת התבניות בשכבה דקה של הבלילה, בערך 2-3 ס״מ גובה. אופים למשך 20-25 דקות עד שהעוגות יציבות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מלאה. 
  5. להכנת הפרוסטינג: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר. כשהחמאה חלקה ואחידה מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים בנתיים למקרר. מערבבים את המרכיבי הסירופ בקערה.
  6. להרכבת העוגה: מניחים שכבה ראשונה על צלחת העוגה כשהחלק התחתון כלפי מעלה. מרטיבים את העוגה היטב עם הסירופ ואז מורחים שכבה של הציפוי. חוזרים על הפעולה עם השכבה השניה והשלישית.
  7. כשהעוגה מורכבת מתחילים לצפות אותה מכל הכיוונים עם הקרם הנותר בעזרת מרית או פלטה. לסיום ניתן לעטר את חלקה העליון בכל תוספת שתרצו.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • העוגה יוצאת מאוד עסיסית ורכה בזכות הזוקיני, אין לה טעם של ירק…מזכירה עוגת גזר!
  • אפשר להכין את עוגת הזוקיני גם ללא כל ההתעסקות עם 3 שכבות, המתכון מתאים ל 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק ואם רוצים אפשר למרוח עליהן את הפרוסטינג או לוותר עליו לחלוטין.
  • כמובן שאפשר להשתמש גם בקישואים.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים