לאפייה בגבהים חדשים

דפי שמרים אוכמניות

דפי שמרים אוכמניות

  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח מנופה Pivetti
  • ⅓ כוס סוכר
  • ½ כפית מלח דק
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¾ כוס חלב/ מים
  • ½ כוס שמן צמחי או 100 גרם חאה מומסת
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • למחית אוכמניות
  • 2 קופסאות של אוכמניות טריות או כוס וחצי קפואות
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר
  • ¾ כוס גבינת מסקרפונה 
  • לגלייז
  • 50 גרם (חצי שקית) אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב
  • כף גרידת לימון

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים- קמח, סוכר, מלח ושמרים.
  2. מוסיפים חלב/מים, שמן או חמאה, וניל וביצים ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק כ 7-10 דקות.
  3. מניחים בקערה נקייה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  4. למחית אוכמניות: בסיר קטן מבשלים את האוכמניות עם יתר המרכיבים למעט המסקרפונה כ- 10 דקות. לאחר שהתערובת התקררה לגמרי מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים. מעבירים לקירור.
  5. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לשני כדורים. מרדדים כל כדור למלבן דק. מורחים את מחית האוכמניות על הבצק באופן אחיד (יחסית) ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לריבועים.
  6. עורמים את הריבועים אחד על השני ומניחים בתבנית ארוכה כך ששכבות הערמה פונות כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה עם המלבן השני. אם נשארים מלבנים (תלוי בגודל התבנית שלכם) אפשר להניח ערמה בתבנית מאפינס אישית. משאירים להתפחה של חצי שעה.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות- אופים את המאפה 30-35 דקות עד שהוא זהוב. 
  8. בנתיים מערבבים את מרכיבי הגלייז וכשהעוגה מוכנה מזלפים את הגלייז הלבן.

 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אל תבהלו אם העוגה נראית מבולגנת לפני האפייה, זה סוד הקסם שלה- אחרי האפייה היא תמיד תראה טוב!
  • אין הסדל משמעותי בטעם בין אוכמניות טריות או קפואות- מה שיש לכם זה מצויין
  • אם אין מסקרפונה, גם גבינת שמנת קלאסית תתאים לעוגה זו.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים