לאפייה בגבהים חדשים

עוגת תפוזים גבוהה

עוגת תפוזים גבוהה

חומרים לתבנית קוגלהוף גדולה

  • ⅔ 1 כוסות (330 גרם) קמח תופח
  • pivetti
  • ¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
  • ½ כפית מלח דק
  • ¼1 כוסות שמן צמחי
  • 6 ביצים גודל L
  • 1 כוס מיץ תפוזים (טבעי)
  • לגלייז
  •  100 גרם אבקת סוכר
  •  2 כפות מיץ תפוזים
  • לתפוז המסוכr
  • גרידה מתפוז אחד
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף בשמן ומפזרים מעט סוכר על הדפנות.
  2. מערבבים את קמח עם 1 כוס סוכר ומלח. 
  3. מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם ¼ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד. 
  4. את החלמונים מוסיפים לתערובת היבשה יחד עם המיץ תפוזים והשמן. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מאחדים בין התערובת לחלבונים המוקצפים ב- 3 שלבים, בשלב הראשון מערבבים היטב. בשלב השני, לוקחים חצי מכמות הקצף ומקפלים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף. חוזרים על הפעולה עם הקצף שנותר.
  6. כשהתערובת אחידה מעבירים לתבנית, ממלאים כ- ¾ גובה. אם נשארת תערובת אפשר להכין קאפקייקס.
  7. אופים למשך 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא חלק.
  8. לאחר שהעוגה התקררה, מכינים גלייז תפוזים. מערבבים אבקת סוכר עם 2 כפות מיץ תפוזים.
  9. להכנת התפוז המסוכר, מבשלים בסיר קטן את המרכיבים עד שנוצר סירופ סמיך ומפזרים על הגלייז.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אפשר להכין את העוגה הזו גם עם מיץ לימון +2 כפיות סוכר.
  • כל תבנית גדולה וגבוהה תתאים לעוגה זו, שימו לב שיש הרבה מאוד מסה.
  • העוגה נשמרת 3 ימים
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים