
עוגת תפוזים גבוהה
חומרים לתבנית קוגלהוף גדולה
- ⅔ 1 כוסות (330 גרם) קמח תופח
- pivetti
- ¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
- ½ כפית מלח דק
- ¼1 כוסות שמן צמחי
- 6 ביצים גודל L
- 1 כוס מיץ תפוזים (טבעי)
- לגלייז
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות מיץ תפוזים
- לתפוז המסוכr
- גרידה מתפוז אחד
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות מים
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף בשמן ומפזרים מעט סוכר על הדפנות.
- מערבבים את קמח עם 1 כוס סוכר ומלח.
- מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם ¼ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.
- את החלמונים מוסיפים לתערובת היבשה יחד עם המיץ תפוזים והשמן. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מאחדים בין התערובת לחלבונים המוקצפים ב- 3 שלבים, בשלב הראשון מערבבים היטב. בשלב השני, לוקחים חצי מכמות הקצף ומקפלים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף. חוזרים על הפעולה עם הקצף שנותר.
- כשהתערובת אחידה מעבירים לתבנית, ממלאים כ- ¾ גובה. אם נשארת תערובת אפשר להכין קאפקייקס.
- אופים למשך 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא חלק.
- לאחר שהעוגה התקררה, מכינים גלייז תפוזים. מערבבים אבקת סוכר עם 2 כפות מיץ תפוזים.
- להכנת התפוז המסוכר, מבשלים בסיר קטן את המרכיבים עד שנוצר סירופ סמיך ומפזרים על הגלייז.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אפשר להכין את העוגה הזו גם עם מיץ לימון +2 כפיות סוכר.
- כל תבנית גדולה וגבוהה תתאים לעוגה זו, שימו לב שיש הרבה מאוד מסה.
- העוגה נשמרת 3 ימים