לאפייה בגבהים חדשים

חלת ענן יפנית

חלת ענן יפנית

2 חלות בתבנית לחם מלבנית

לרביכה:

  • ½ כוס (125 מ״ל) חלב/ מים
  • 2 כפות גדושות (20 גרם) קמח חלה פיווטי

לבצק:

  • 4 כוסות (600 גרם) קמח חלה פיווטי 
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף שטוחה (10 גרם) מלח דק
  • ¼ כוס (50 מ״ל) שמן
  • ⅓1 כוסות (300 מ״ל) חלב/ מים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

  1. להכנת הרביכה- מערבבים בסיר קטן על חום נמוך חלב/מים עם קמח עד שנוצרת רביכה במרקם של משחה (זה לוקח כ 2 דקות). מניחים להתקררות. 
  2. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצה, שמן והרביכה שהכנו. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומתחילים להוסיף את המים בהדרגה. לקראת סוף הכמות ממתינים לראות מה מרקם הבצק. אם יבש מוסיפים עוד נוזלים לאט לאט עד לקבל בצק רך אך לא דביק.
  3. מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים (להכנת 2 חלות). יוצרים כדורים בגודל אחיד מכסים במגבת מטבח וממתינים כ- 10 דקות.
  5. משמנים תבניות לחם במעט שמן ומרפדים בנייר אפייה (השמן עוזר לנייר להצמד).
  6. מרדדים כל כדור לצורה של מלבן ארוך. מקפלים פנימה את הצדדים הארוכים ואז מגלגלים כמו רולדה. מניחים 4 כדורים בכל תבנים עם מעט רווחים. מכסים בניילון ומניחים להתפחה של 40 דקות.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את החלות בעדינות עם הביצה הטרופה. 
  8. אופים למשך 20-25 דקות עד שהחלות תפוחות מאוד ושחומות. לאחר שהתקררו מעט משחררים מהתבנית ומניחים על רשת צינון להתקררות מלאה.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אפשר להכין את החלה בגרסת פרווה, מחליפים את החלב במים או חלב צמחי.
  • שימו לב בזמן הכנת הרביכה לערבב כל הזמן כדי שלא תישרף בתחתית.