לאפייה בגבהים חדשים

חלת בייגל ירושלמי

חלת בייגל ירושלמי

חומרים להכנת 3 חלות בינוניות

  • 1 ק״ג קמח חלה פיווטי
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים 
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר 
  • ¼2 כוסות (550 מ״ל) מים 
  • 1 כף שטוחה (15 גרם) מלח דק 
  • ¼ כוס (50 מ״ל) שמן זית 

למילוי:

  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס תבלין זעתר
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת

 

¾  כוס שומשום

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק רק ומעט דביק. מוסיפים את המלח ואת השמן בזילוף איטי עד שהבצק סופח את השמן והופך להיות אחיד וחלק.
  2. מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים בגודל אחיד. ממתינים 10 דקות ואז משטחים כל כדור למלבן ארוך ומורחים שכבה דקה של תערובת המילוי. סוגרים כל מלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועה. 
  4. ממלאים תבנית אינגליש קייק אחת עם מים ועוד אחת עם שומשום. טובלים כל רצועה במים ואז מצפים היטב מכל הצדדים בשומשום.
  5. לוקחים 2 רצועות ומלפפים אותן אחת בשניה כמו בורג. מהדקים בקצוות ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את החלות. מכסים בניילון ומתפיחים 40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור במצב טורבו לחום של 200 מעלות. אופים למשך 15-20 דקות, עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אין בעיה לוותר על הגבינה במתכון כדי שיהיה פרווה.
  • אפשר להכין גם מאפים קטנים אישיים בצורות שנות