לאפייה בגבהים חדשים

בואיקוס גבינה

בואיקוס גבינה

חומרים להכנת 30 בואיקוס

  • 2 גביעי גבינת קוטג׳ 9%
  • 1 כוס (120 גרם) גבינה קשה מגוררת (קשקבל, מוצרלה, עמק)
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ 2 כוסות קמח תופח מנופה Pivetti
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½  כוס זיתים ירוקים גדולים מגולענים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים קוטג׳, ביצה, גבינה מגוררת ומלח. בעזרת פומפייה, מגרדים את החמאה הקרה אל תוך התערובת ומערבבים במהירות.
  3. מוסיפים את הקמח וסודה לשתיה ובעבודה זריזה מאחדים ליצירת בצק פירורי. שימו לב שהוא לא ממש מתגבש וזה בסדר, נוצרים כדורים גסים ולא אחידים.
  4. יוצרים 24 כדורי בצק ודוחפים לכל אחד זית או שניים וסוגרים. מניחים בתבנית עם מעט מרווחים.
  5. אופים למשך 20 דקות עד להזהבה.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • הדבר הכי חשוב בהכנת המתכון הזה הוא לא ללוש את הבצק. הוא לא צריך להיות הומגני, ככל שתתעסקו איתו פחות ככה יותר טוב
  • אפשר למלא אותם בקוביית בולגרית במקום זית או לוותר לחלוטין על המילוי.
  • הבואיקוס בשיאם כשהם חמים, אם רוצים להנות מהם למחרת יש לחמם אותם כמה דקות בתנור או בנינג׳ה.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים