
חלת פירורים
חומרים להכנת 2 חלות גדולות
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ 2 כוסות (450 מ״ל) מים
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 1 ק״ג קמח חלה Pivetti
- 1 כף שטוחה (15 גרם) מלח דק
- 2 ביצים
- ¼ כוס (50 מ״ל) שמן צמחי
- 1 ביצה טרופה להברשה
- לפירורים
- ¼ כוס קמח חלה Pivetti
- ¼ כוס סוכר חום דמררה
- 2 כפות שמן צמחי או 25 גרם חמאה
- ½ כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים שמרים עם מים וסוכר וממתינים כ-10 דקות. מוסיפים לתערובת השמרים קמח ומלח. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. לשים את הבצק כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הביצים והשמן בזילוף איטי עד שהבצק סופח אליו את השמן והופך להיות אחיד וחלק.
- לאחר 10-12 דקות של לישה, משמנים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בעזרת אגרוף, מוציאים את האוויר שנוצר בבצק ומחלקים אותו ל-6 או 8 כדורים בגודל אחיד. נותנים לכדורים לנוח כ- 15 דקות.
- משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועה. מקמחים מעט את הרצועות וקולעים לחלות של 3 או 4 רצועות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את שתי החלות. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כ- 40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן.
- בינתיים מערבבים את כל החומרים של פירורי העוגה על לקבלת מרקם פירורי עדין.
- מחממים תנור במצב טורבו לחום של 180 מעלות. טורפים ביצה ומברישים בעדינות את החלות ומפזרים את הפירורים.
- אופים למשך 15-20 דקות עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהחלות בטמפ׳ החדר.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- את החלה הזו מומלץ להכין לבארנץ, היא נהדרת עם ממרחים מתוקים אבל גם כאלה שהם מלוחים יעבדו נהדר עם משחקי המתיקום והמרקמים.
- אפשר להכין איתה פרנץ׳ טוסט או סתם לחם קלוי עם חמאה!