לאפייה בגבהים חדשים

חלת שום קונפי ורוזמרין

חלת שום קונפי ורוזמרין

חומרים להכנת 3 חלות בינוניות

  • 1 ק״ג קמח חלות Pivetti
  • 550 מ״ל מים
  • 2 כפות דבש
  • ⅓  כוס סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף (15 גרם) מלח דק
  • ¼ כוס שמן זית
  • לציפוי:
  • 12- 16 שיני שום קונפי
  • 6 ענפי רוזמרין
  • 6-8 עגבניות שרי חצויות
  • ביצה טרופה

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים שמרים עם מים ודבש וממתינים כ-10 דקות עד שמתחיל להווצר קצף. מוסיפים לתערובת השמרים קמח וסוכר. מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה. לשים את הבצק כ-10 דקות. מוסיפים מלח ושמן וזית ולשים עד שהוא נטמע והבצק חלק וגמיש.
  2. בתום הלישה, משמנים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בעזרת האגרוף מוציאים את האוויר שנוצר בבצק ומחלקים אותו ל-9 או 12 כדורים בגודל אחיד. נותנים לכדורים לנוח כ- 15 דקות.
  4. משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים כדי ליצור רצועות ארוכות. מקמחים מעט את הרצועות וקולעים את לחלות של 3 או 4 רצועות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את שתי החלות. שוזרים בתוכן ענפי רוזמרין, מפזרים עגבניות שרי ושיני שום קונפי. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כ-40 דקות עד שהחלות כמעט הכפילו את נפחן.
  6. מחממים תנור במצב טורבו לחום של 180 מעלות. טורפים ביצה ומברישים בעדינות את החלות. 
  7. אופים למשך 15-20 דקות עד שהחלות שחומות בחלקן העליון והתחתון. ברגע שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן זית מתוך צנצנת השום. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהחלות בטמפ׳ החדר.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • במקום שום קונפי אפשר לשזור בחלה ירקות אנטיפסטי או עשבי תיבול נוספים- זה המקום ליצירתיות.
  • ניתן להקפיא את החלות המוכנות ולהפשיר מספר שעות לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים