לאפייה בגבהים חדשים

לאפות יוגורט במחבת

לאפות יוגורט במחבת

חומרים להכנת 12 לאפות גדולות

  • 500 גרם קמח מנופה Pivetti
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח דק
  • 2 גביעי יוגורט יווני 
  • ¾ כוס (200 מ״ל) מים
  • ¼ כוס שמן זית

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את היוגורט והמים ומערבלים עד שנוצר בצק רך וחלק. מזלפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע בבצק.
  2. מכסים את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד ומניחים להתפחה כ- 45 דקות.
  3. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל 12 כדורים. 

  4. מחממים מחבת שטוחה (ללא שומן) על להבה בינונית.  מרדדים על משטח משומן בעזרת הידיים או מערוך כדור בצק עד שהוא דק מאוד ומניחים על המחבת החמה  1-2 דקות. הופכים ונותנים ללאפה לקבל מעט נקודות שחומות. 
  5. מוציאים ומניחים בצלחת. מכסים במגבת כדי לשמור על חום וממשיכים ללאפה הבאה. 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול כמו זעתר טרי, בערך חצי כוס.
  • מומלץ לשמור על הלאפות מכוסות לשימוש מיידי או להעביר להקפאה שלמירה על טריות.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים