מאפה קינמון מבולגן
מתכון מאת: ונסה חתוקאי
חומרים ל 12 מאפים
- 320 גרם קמח חלה פיווטי
- כפית שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
- 2 ביצים
- 1/4 כוס חלב
- 70 גרם חמאה רכה
מלית:
- 80 גרם חמאה רכה
- 120 גרם סוכר חום כהה
- כף קינמון
אופן הכנה:
- במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק כ-8 דקות לבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בקערה קטנה, מערבבים יחד קינמון וסוכר חום.
- מרדדים את הבצק לגודל 30-40 ס״מ ומורחים את החמאה הרכה באופן אחיד על הבצק, מפזרים את הסוכר החום והקינמון ומקפלים את הבצק ל-2. מרדדים את הבצק למלבן וחותכים לרצועות בגודל 1 ס"מ.
- משמנים תבנית של 12 שקעים בחמאה מומסת ומניחים את רצועות הבצק בשקעים בצורה מבולגנת ורופפת.
- מכסים ומניחים להתפחה נוספת ל 30 דקות. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אופים 30 דקות עד שמאפים זהובים.


טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אפשר להחליף את המילוי בממרח שוקולד/נוטלה
- אפשר להכין את אותו מאפה גם בתבנית עוגה עגולה וגדולה.
- אם אין קמח חלה, ניתן להשתמש גם בקמח הכחול שלנו







