לאפייה בגבהים חדשים

מאפה קינמון מבולגן

מתכון מאת: ונסה חתוקאי

חומרים ל 12 מאפים

  • 320 גרם קמח חלה פיווטי
  • כפית שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 70 גרם חמאה רכה

מלית:

  • 80 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם סוכר חום כהה
  • כף קינמון

אופן הכנה:

  1. במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק כ-8 דקות לבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה קטנה, מערבבים יחד קינמון וסוכר חום.
  3. מרדדים את הבצק לגודל 30-40 ס״מ ומורחים את החמאה הרכה באופן אחיד על הבצק, מפזרים את הסוכר החום והקינמון ומקפלים את הבצק ל-2. מרדדים את הבצק למלבן וחותכים לרצועות בגודל 1 ס"מ.
  4. משמנים תבנית של 12 שקעים בחמאה מומסת ומניחים את רצועות הבצק בשקעים בצורה מבולגנת ורופפת.
  5. מכסים ומניחים להתפחה נוספת ל 30 דקות. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  6. אופים 30 דקות עד שמאפים זהובים.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אפשר להחליף את המילוי בממרח שוקולד/נוטלה
  • אפשר להכין את אותו מאפה גם בתבנית עוגה עגולה וגדולה.
  • אם אין קמח חלה, ניתן להשתמש גם בקמח הכחול שלנו
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים