
עוגיות שוקולד צ׳יפס ענקיות!!
חומרים להכנת 10 עוגיות גדולות או 25 קטנות
- 2 כוסות (280 גר׳) קמח מנופה פיווטי
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח דק
- 220 גרם חמאה רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
- ¼ (50 גרם) כוס סוכר חום כהה
- 1 כפית תמצית או מחית וניל
- 1 ביצה L
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
- בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכרים, מערבבים כ- 2-3 דקות כדי שהסוכר יתחבר לחמאה ויתרכך מעט.
- מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים ביצה ווניל. מפעילים שוב את המיקסר עד שהם נטמעים בבצק.
- מוסיפים לתערובת את החומרים היבשים ומערבבים עד שהכל נטמע. חשוב לא לערבב יותר מידי.
- מוסיפים את השוקולד המריר, מפעילים את המיקסר על שלב מהיר ל- 3 שניות בלבד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את המסה למקרר לשעתיים. זהו שלב מאוד חשוב שמשפיע גם על הטעם וגם על המרקם.
- לאחר שעתיים, מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל הרצוי. לעוגיות הגדולות מומלץ לעשות כדור במשקל 70 גרם, בערך בגודל של אגרוף של ילד. אם בכל זאת רוצים עוגיות קטנות, אז כדורים בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את העוגיות בתבנית עם הרבה רווחים.
- אופים למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב בקצוות. ממוציאים מהתנור ומעבירים לרשת צינון עד להתייצבות.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אפשר להכין עוגיות שוקולד צ׳יפס בכל גודל שתרצו. היתרון הגדול בהכנת עוגיות ענקיות הוא המרקם- פריך בשוליים ורך ועסיסי במרכז.
- מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי ולקצוץ אותו באופן לא אחיד, כך הוא מתפזר בצורה מפתיעה בכל ביס.
- אם יש לכם זמן, העביר את המסה למקרר לשעתיים, העוגיות יצאו עוד יותר טעימות- באחריות.