
עוגת בננה
חומרים להכנת עוגת אינגליש קייק גדולה
- 2 כוסות קמח עוגה מנופה פיווטי
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר דמררה בהיר
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן צמחי
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 בננות בינוניות רכות ומעוכות (סביב 200-250 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה:
-
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה- קמח, סוכר ואבקת אפייה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים הרטובים- ביצים, שמן, שמנת חמוצה, בננה ווניל עד לקבל תערובת אחידה.
- מאחדים בין התערובת רטובה לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים למשך 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- ניתן להוסיף לתערובת העוגה 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, כוס אוכמניות טריות או קפואות או אגוזי מלך קצוצים.