לאפייה בגבהים חדשים

עוגת בננה

עוגת בננה

חומרים להכנת עוגת אינגליש קייק גדולה 

  • 2 כוסות קמח עוגה מנופה פיווטי
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר דמררה בהיר
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 בננות בינוניות רכות ומעוכות (סביב 200-250 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:

    1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
    2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה- קמח, סוכר ואבקת אפייה.
    3. בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים הרטובים- ביצים, שמן, שמנת חמוצה, בננה ווניל עד לקבל תערובת אחידה.
    4. מאחדים בין התערובת רטובה לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 
    5. מעבירים לתבנית ואופים למשך 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • ניתן להוסיף לתערובת העוגה 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, כוס אוכמניות טריות או קפואות או אגוזי מלך קצוצים.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים