
עוגת זוקיני ב-3 שכבות
חומרים לעוגת 3 שכבות קוטר 24
- 3 זוקיני מגורדים דק (350 גרם או ½ 2 כוסות)
- 4 ביצים
- ¼ 1 כוסות שמן
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½ 3 כוסות קמח תופח
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 2 כפיות קינמון
- פרוסטינג שמנת
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
- 100 גרם אבקת סוכר
- 550 גרם גבינת שמנת
- לסירופ:
- ½ כוס מים חמימים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים 3 תבניות חד פעמיות עגולות בנייר אפייה (רק בתחתית).
- בקערה גדולה מערבבים את הזוקיני עם ביצים, סוכר, שמן ווניל.
- מוסיפים את הקמח התופח, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
- ממלאים את שלושת התבניות בשכבה דקה של הבלילה, בערך 2-3 ס״מ גובה. אופים למשך 20-25 דקות עד שהעוגות יציבות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מלאה.
- להכנת הפרוסטינג: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר. כשהחמאה חלקה ואחידה מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים בנתיים למקרר. מערבבים את המרכיבי הסירופ בקערה.
- להרכבת העוגה: מניחים שכבה ראשונה על צלחת העוגה כשהחלק התחתון כלפי מעלה. מרטיבים את העוגה היטב עם הסירופ ואז מורחים שכבה של הציפוי. חוזרים על הפעולה עם השכבה השניה והשלישית.
- כשהעוגה מורכבת מתחילים לצפות אותה מכל הכיוונים עם הקרם הנותר בעזרת מרית או פלטה. לסיום ניתן לעטר את חלקה העליון בכל תוספת שתרצו.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- העוגה יוצאת מאוד עסיסית ורכה בזכות הזוקיני, אין לה טעם של ירק…מזכירה עוגת גזר!
- אפשר להכין את עוגת הזוקיני גם ללא כל ההתעסקות עם 3 שכבות, המתכון מתאים ל 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק ואם רוצים אפשר למרוח עליהן את הפרוסטינג או לוותר עליו לחלוטין.
- כמובן שאפשר להשתמש גם בקישואים.