
עוגת שוקולד יומולדת
חומרים להכנת עוגה בקוטר 26
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן צמחי
- 100 גרם שוקולד מומס
- ½1 כוסות קמח עוגה מנופה
- ¼ כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ¼1 כוסות חלב/ חלב צמחי
- לציפוי-
- 125 גרם שוקולד מריר
- 125 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן בהדרגה.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים יבשים- קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח
- מוסיפים את התערובת היבשה והחלב לסירוגין לתערובת הרטובה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית לתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- להכנת הגנאש: מחממים במיקרוגל או בסיר קטן שמנת ושוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על העוגה ומפזרים סוכריות צבעוניות.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אם רוצים עוגת פרווה, ניתן להחליף את החלב בקרם קוקוס או חלב צמחי.
- את הציפוי ניתן להכין עם שוקולד מריר וקרם קוקוס