לאפייה בגבהים חדשים

עוגת שיש אוורירית

עוגת שיש אוורירית

תבנית אינגליש קייק גדולה או שתיים בתבנית חד פעמית

  • 100 גרם חמאה רכה
  • ½  כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
  • ½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס (180 מ״ל) חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½ 2 כוסות (350 גרם) קמח מנופה פיווטי
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • לתערובת השוקולד:
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את תבנית העוגה עם מעט חמאה רכה או מרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את השמן והביצים אחת אחת וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לסירוגין את המסה היבשה והחלב לתערובת הביצים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
  4. בקערה נפרדת ממיסים במיקרוגל שוקולד וחלב ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מעבירים שליש מהבלילה לקערה בינונית ומוסיפים לה את השוקולד המומס. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה שוקולדית.
  6. מתחילים עם הבלילה הלבנה ומניחים 4 כפות לאורך התבניות. בניהן מניחים 3 כפות מתערובת השוקולד וממשיכים כך לסירוגין על שמסיימים את שתי העוגות.
  7. אופים למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים רכים.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אפשר ליצור מגוון צורות בעוגת שיש, הכל תלוי הזמן ובסבלנות שלכם. למי שאין כוח להתעסק פשוט מניחים את הבלילה הלבנה ומעליה את החומה ובעזרת מזלג משיישים.
  • כדי לקבל עוגה אוורירית במיוחד חשוב לא לערבב את בלילה יתר על המידה. רק עד שיש מסה אחידה, אחרת תקבלו עוגה צמיגית.
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים