
עוגת שיש אוורירית
תבנית אינגליש קייק גדולה או שתיים בתבנית חד פעמית
- 100 גרם חמאה רכה
- ½ כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
- ½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 4 ביצים
- ¾ כוס (180 מ״ל) חלב
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½ 2 כוסות (350 גרם) קמח מנופה פיווטי
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח
- לתערובת השוקולד:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות חלב
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את תבנית העוגה עם מעט חמאה רכה או מרפדים בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את השמן והביצים אחת אחת וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לסירוגין את המסה היבשה והחלב לתערובת הביצים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת ממיסים במיקרוגל שוקולד וחלב ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מעבירים שליש מהבלילה לקערה בינונית ומוסיפים לה את השוקולד המומס. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה שוקולדית.
- מתחילים עם הבלילה הלבנה ומניחים 4 כפות לאורך התבניות. בניהן מניחים 3 כפות מתערובת השוקולד וממשיכים כך לסירוגין על שמסיימים את שתי העוגות.
- אופים למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים רכים.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אפשר ליצור מגוון צורות בעוגת שיש, הכל תלוי הזמן ובסבלנות שלכם. למי שאין כוח להתעסק פשוט מניחים את הבלילה הלבנה ומעליה את החומה ובעזרת מזלג משיישים.
- כדי לקבל עוגה אוורירית במיוחד חשוב לא לערבב את בלילה יתר על המידה. רק עד שיש מסה אחידה, אחרת תקבלו עוגה צמיגית.