
פנקייקים שמנמנים
16-20 פנקייקים קטנים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח Pivetti
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ½ כפית מלח
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½1 כוסות (325 מ״ל) חלב
- 2 כפות יוגורט/רויון
- 30 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
- מערבבים את החומרים היבשים – קמח, סוכר ומלח.
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים – ביצים, וניל, חלב, יוגורט וחמאה מומסת.
- מאחדים בין החומרים היבשים לרטובים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שנוצרת בלילה נוזלית סמיכה ללא גושים.
- מחממים מחבת טפלון (אפשר גם מחבת שקעים מיוחדת לפנקייקים) על להבה בינונית ומברישים במעט חמאה מומסת (רק לסבב הראשון).
- יוצקים 2 כפות גדושות מהבלילה למחבת וממתינים 2-3 דקות עד שנוצרות בועות וצידי הפנקייק מתייצבים. הופכים וממתינים עוד 2 דקות.
- מגישים חם עם מייפל פירות, קצפת או ממרח לבחירתכם.
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- אחד הטיפים הכי חשובים בהכנת פנקייק הוא הוספת החמאה המומסת, הרבה אנשים מכינים ללא שומן והפנקייקים יוצאים דחוסים. אז לא לוותר על החמאה, אם כבר אוכלי פנקייק אז שיהיה מושלם!
- בשביל הכנת פנקייקים שמנמנים חייבים תבנית פנקייק מיוחדת אבל הבלילה הזו מתאימה גם להכנה על מחבת רגילה, הם פשוט יוצאים פחות עבים כי יש להם לאן להתפזר.