לאפייה בגבהים חדשים

פרח שמרים שוקולד

מתכון מאת ונסה חתוקאי

  • לבצק:
    450 גרם קמח פיווטי – (קמח לחלה – הצהוב)
    כפית וחצי שמרים יבשים
    1/4 כוס סוכר (50 גרם)
    1/3 כפית מלח
    2 ביצים L
    100 גרם חמאה רכה
    1/2 כוס + 3 כפות חלב
  • מלית שוקולד:
    120 גרם חמאה רכה מאוד
    3/4 כוס סוכר
    1/3 כוס קקאו
    2 כפות ממרח שוקולד / אגוזים
  • סירופ:
    1/3 כוס סוכר
    1/3 כוס מים
    כף סוכר וניל

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים.
  2. מוסיפים את החלב, הביצים ולשים עד שמתחיל להתגבש בצק. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 6-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך.
  3. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  4. בקערה בינונית מערבבים יחד את מצרכי המלית למשחה אחידה.
  5. מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 32-28. מורחים חצי מהמלית על הבצק וחותכים ל-8 רצועות עם גלגלת. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומעמידים את השבלולים בתבנית עגולה קוטר 24, חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק. שבלול אחד מניחים כשהוא שוכב באמצע כפי שרואים בתמונה.
  6. מכסים ומתפיחים שוב בערך 30-40 דקות או עד שרואים שהשבלולים תפוחים ואווריריים.
  7. מחממים תנור ל 160 מעלות. מברישים בביצה את השבלולים ואופים כ 45 דקות או עד שהמאפה שחום.

מכינים את הסירופ בזמן האפיה: מבשלים יחד מים, סוכר וסוכר וניל עד שהסוכר נמס. מצננים.

כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים במי הסוכר, בוזקים מעט אבקת סוכר, תולשים ונהנים 😍

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • ניתן למלא את הבצק במילוי קינמון וסוכר
  • שווה להכפיל כמויות ולהכין עוגה נוספת, לאחר האפייה להניח להתקררות ומייד להקפיא
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים