
קייק סנדביץ
חומרים להכנת 16 משולשי עוגה
- 4 או 5 ביצים (250 גרם)
- ⅔ כוס סוכר (130 גרם)
- ¼ כוס (50 מ״ל) שמן צמחי
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 2 כפיות תמצית וניל
- ⅓1 כוסות (200 גרם) קמח עוגה פיווטי
- 3 כפות שקדים טחונים דק (לא חובה)
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למחית אוכמניות:
- 130 גרם אוכמניות טריים/קפואים
- ½ כוס סוכר
- 3 כפות מים
- 1 כפית גרידת לימון
לקרם:
- 250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
אופן הכנה:
- מקציפים את הביצים למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים סוכר וניל ושמן וממשיכים להקציף עוד 5-7 דקות עד שהתערובת מאוד תפוחה ובהירה, כמעט לבנה. מוסיפים את החומץ ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה, ומלח. מאחדים בהדרגה עם תערובת הביצים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית (גודל העוגה צריך להיות 28×32, ⅔ מגודל תבנית תנור) גם אם התבנית גדולה יותר אפשר לאפות רק בחלק ממנה.
- אופים למשך 12-15 דקות עד שהעוגה יציבה ומעט זהובה. מניחים להתקררות מלאה.
- להכנת מחיר אוכמניות (יוצא כ- 4 כפות מחית)- בסיר קטן, מבשלים את האוכמניות עם סוכר ומים עד להתפרקות האוכמניות כ-7 דקות. מועכים או טוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
- להכנת הקרם: מקציפים שמנת יחד עם אבקת סוכר ווניל ולאחר התייצבות מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומחית האוכמניות ומקציפים למשך דקה.
- להרכבת העוגה: לאחר התקררות מלאה, בעזרת סכין ארוכה ומשוננת, חותכים את העוגה באמצע, לשני חלקים שווים. מורחים את הקרם בשכבה אחידה על צד אחד בלבד ומניחים מעל את החצי השני. בשלב זה מומלץ להעביר לקירור למשך שעה ואז לחתוך את העוגה. מתחילים עם יישור בצדדים ולאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 7X7ס״מ ואז למשולשים. ניתן לזלף קישוט עם דופן העוגה עם הקרם הנותר
טיפ מנצח לגבהים חדשים
אפשר להכין קרם במגוון טעמים שונים- פירות יער, שוקולד, וניל וכו׳.
הבסיס של שמנת וגבינת מסקרפונה נשאר ועליו ניתן להלביש טעמים נוספים.