לאפייה בגבהים חדשים

קראנץ׳ שמרים שוקולד

קראנץ׳ שמרים שוקולד

חומרים ל- 3 עוגות (בתבניות אינגליש קייק):

  • לבצק:
  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח מנופה Pivetti
  • 1 כוס (250 מ״ל) מים/חלב בטמפרטורת החדר 
  • 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה + 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה רכה או 80 מ״ל שמן צמחי
  • למלית:
  • ½1 כוסות ממרח שוקולד 
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה, מערבלים יחד קמח, מים/חלב, שמרים, סוכר, מלח, ביצה, חלמונים, ותמצית וניל על מהירות בינונית למשך כ- 7 דקות. מוסיפים את החמאה/שמן וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהבצק מאוד רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. מעבירים לקירור למשך הלילה או לפחות למשך 3 שעות.
  2. כשהבצק עדיין קר, מחלקים לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק דק מאוד על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס"מ.
  3. מורחים את הבצק בשכבה דקה (כ-½ כוס) של ממרח שוקולד. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. בעזרת סכין חדה, חותכים לאורך את רולדת הבצק, מלפפים לצורת בורג ומניחים בתבנית כך שרואים את קפלי הבצק והמילוי. חוזרים על הפעולה עם שני החלקים הנוספים של הבצק.
  4. מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים את העוגות. מברישים את העוגות בביצה טרופה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים כ-35-40 דקות עד לזהבה.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • אם כבר עושים עוגות שמרים אז שווה להכין כמות גדולה! לרוב הן מתחסלות אבל תמיד כיף להקפיא אחת ולשלוף ברגע הנכון.
    אפשר לגוון עם המילוי- סוכר חום וקינמון, ממרח חלבה/פיסטוק להוסיף אגוזים וכו׳- אל תחששו להיות יצירתיים!
מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים