לאפייה בגבהים חדשים

שושני שמרים במילוי גבינות

מתכון מאת ונסה חתוקאי

  • לבצק:
    2 וחצי כוסות קמח פיווטי לחלה (הצהוב) – 350 גרם
    1 כפית שמרים יבשים
    1 כף סוכר
    1 כפית מלח
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס חלב
    5 כפות שמן זיתלמלית:
    70 גרם מוצרלה מגוררת
    70 גרם גאודה מגוררת
    150 גרם ריקוטה
    1/2 כוס עירית קצוצה – אפשר גם בצל ירוקלהברשה:
    1/4 כוס שמן זית
    1 שן שום כתושה

אופן הכנה:

  1. במיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים.
  2. מוסיפים את הרטובים ולשים 6-7 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בקערה בינונית מערבבים את מצרכי המלית.
    אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים ומכדררים כל חלק. מכסים ונותנים לכדורים לנוח 10 דקות.
  4. מקמחים מעט משטח עבודה ופותחים כל כדור לעיגול. חורצים 4 פסים סימטריים ומניחים כף מהמלית באמצע. מקפלים כל עלה על העלה השני ואת השוליים מקפלים מתחת כפי שרואים בסרטון.
  5. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים את השושנים. מכסים ומתפיחים חצי שעה.
    בנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות.
  6. מברישים בביצה את השושנים ואופים 35 דקות עד שהם זהובים.
  7. בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית והשום ומברישים את השושנים כשהן יוצאות מהתנור.

טיפ מנצח לגבהים חדשים

אם רוצים תהליך הכנה פשוט יותר, ניתן לרדד את הבצק למלבן גדול, למרוח את המלית ולגלגל לרולדה. פורסים לפרוסות ואופים.

מתכונים נוספים שיקחו אתכם גבהים חדשים