לאפייה בגבהים חדשים

עוגת הקונפטי של בר זומר

  • 100 גר' חמאה רכה
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 85 מ"ל שמן צמחי
  • 2 כפיות וניל
  • 3 ביצים גודל L
  • ½ 2 כוסות קמח תופח פיווטי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 1 חבילת סוכריות צבעוניות (70 גר׳)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר למשך 2 דקות. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי שהמיקסר עובד עד שהוא נבלע בתערובת. לאחר מכן מוסיפים וניל, וביצים עד שהן נבלעות בתערובת.
  3. מוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה עד שנוצרת מסה אחידה.
  4. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הסוכריות ובעזרת כף גדולה או לקקן מקפלים אותן פנימה בזהירות. אנחנו לא רוצים שהן יוציאו את כל הצבע שלהן בשלב זה אלא רק באפייה.
  5. מעבירים לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות (הזמן תלוי בגדול התבניות וחום התנור) העוגה מוכנה כשסכין יוצאת עם פירורים לחים. 
  6. אחרי שהעוגה התקררה לגמרי מפדרים עם אבקת סוכר. אם רוצים אבקת סוכר ורודה מערבבים עם אבקת פטל (להשיג בחנויות אפייה מתמחות).

 

טיפ מנצח לגבהים חדשים

  • כדי לקבל את מראה הקונפטי הצבעוני חשוב להוסיף את הסוכריות ממש ברגע האחרון לפני האפייה ולערבב ממש מעט.
  • אפשר להשתמש בכל סוגי הסוכריות ובכל הצבעים.
  • למראה עוד יותר חגיגי אפשר להוסיף קרם וניל מעל העוגה ולפזר סוכריות נוספות