עוגת הקונפטי של בר זומר
- 100 גר' חמאה רכה
- ½ 1 כוסות סוכר
- 85 מ"ל שמן צמחי
- 2 כפיות וניל
- 3 ביצים גודל L
- ½ 2 כוסות קמח תופח פיווטי
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 1 חבילת סוכריות צבעוניות (70 גר׳)
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר למשך 2 דקות. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי שהמיקסר עובד עד שהוא נבלע בתערובת. לאחר מכן מוסיפים וניל, וביצים עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה עד שנוצרת מסה אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הסוכריות ובעזרת כף גדולה או לקקן מקפלים אותן פנימה בזהירות. אנחנו לא רוצים שהן יוציאו את כל הצבע שלהן בשלב זה אלא רק באפייה.
- מעבירים לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות (הזמן תלוי בגדול התבניות וחום התנור) העוגה מוכנה כשסכין יוצאת עם פירורים לחים.
- אחרי שהעוגה התקררה לגמרי מפדרים עם אבקת סוכר. אם רוצים אבקת סוכר ורודה מערבבים עם אבקת פטל (להשיג בחנויות אפייה מתמחות).
טיפ מנצח לגבהים חדשים
- כדי לקבל את מראה הקונפטי הצבעוני חשוב להוסיף את הסוכריות ממש ברגע האחרון לפני האפייה ולערבב ממש מעט.
- אפשר להשתמש בכל סוגי הסוכריות ובכל הצבעים.
- למראה עוד יותר חגיגי אפשר להוסיף קרם וניל מעל העוגה ולפזר סוכריות נוספות